Eväsretket

Eväsretkillä siirrytään asiakkaan tilaamalla tavalla kohteeseen veneellä, meloen tai patikoiden. Kohteessa valmistetaan tilaukseen kuuluvat eväät; nokipannukahvit pikkupurtavalla tai ruokaisampi  lounas / päivällinen metsän ja veden antimista. Eväiden lisäksi nautitaan kauniista maisemista, luonnon rauhasta ja hyvästä seurasta.

Eväsretki saareen Pieliselle, 4 h

Lyhyen venematkan päässä Kolin satamasta ovat kansallispuiston harjusaaret.  Saaret ovat pääosin kuivaa mäntykangasta ja niissä on  lumoavia hiekkarantoja, joista käsin voi halutessaan vaikka pulahtaa raikkaaseen Pieliseen uimaan. Saaren nuotiopaikalla valmistamme retkieväät. Eväät tilauksen mukaan, nokipannukahvit ja kahvileipä, kevyt keittolounas tai muu nuotio ateria.  

Max osallistujamäärä 4 hlö. Retki sisältää kuljetukset Kolilta saareen, vakuutukset, eväät, oppaan palvelut,   Lähtö Kolilta. Huom Säävaraus! Ukkosen uhatessa, kovalla tuulella ja rankkasateella retkeä ei toteuteta.

Eväsretki meloen (Pielinen / Herajärvi / Jero) 4h

Eväsretki meloen, 4 h. Kohde määräytyy säätilanteen mukaan. Melontaa luonnonkauniilla järvellä ja eväiden valmistus nuotiolla. Melonta tapahtuu kanootilla tai sitontop kajakeilla oppaan kanssa. Eväinä tilauksen mukaan nokipannukahvit ja pikkueväs tai täyttävämpi ateria luonnonantimiin painottuen. Max osallistuja määrä 8 hlö. Lähtö Kolilta kahvila Eväsretkiltä.

Eväsretki ja telttasauna Pielisen rannalle 3-4 h

Oletko saunonut telttasaunassa? Monen mielestä siellä saa parhaimmat löylyt. Siirrymme Pielisen rannalle noin 20 minuutin ajomatkan päähän.  Täällä voit lekotella hiekkarannalla ja uida, poimia suuhun marjoja tai koriin sieniä, valmistaa yhdessä oppaan kanssa retkieväitä nuotiolla, onkia, saunoa ja syödä. Saunaan mahtuu kerrallaan 3 saunojaa. Saunaan ei tule lämmintä vettä, peseytyminen tapahtuu järvivedessä. Hinta sisältää oppaan palvelut, kuljetukset, eväät, saunan, pyyhkeet, vakuutukset. Max osallistujamäärä 8 hlö.

Vaahtokarkki melontaretki

Melontaa, maukkaat patongit, makeita marjaisia vaahtokarkkeja nuotiolla paahdettuna ja  alkoholintonta kuohujuomaa. Tietenkin luonnonkauniissa maisemissa. Toteutetaan eri kohteissa, kuten Kolilla, Koloveden kansallispuistossa, Kermajärvellä. Sisältää oppaan palvelut, kuljetukset, herkut, vakuutukset, melontavarusteet. Lähtöjä Joensuusta ja Kolilta. Säävaraus. Tämä retki on kokonaan vaahtokarkkia, eli huonoon keliin ei lähdetä. Metsäpalovaroituksen aikaan paahtaminen jää väliin. Kolilla retki voidaan toteuttaa myös moottoriveneellä.