Kalastusretki Inariin 2.8.-6.8.2021

Kalastusretket järjestää kalastuspainotteisen retken Inariin 2.-6.8.2021. Majapaikkamme ovat Ukonjärven rannalla josta käsin on mahdollista kalastella Ukonjärvellä sekä Inarinjärvellä. Yhtenä päivänä reissun aikana käydään myös jollakin lähialueen joella. Joki kohde määräytyy lähempänä, koska jokien luvat ovat kiintiöidyt. mahdollisia jokikohteita ovat mm. Lutto- Ivalo-, Juutua- ja Kaamasjoki. 

Retken hintaan sisältyvät kuljetukset Joensuu-Inari-Joensuu, majoitus kohteessa kahden hengen huoneissa sekä vapaan kalastuskajakkien käytön Ukonjärvellä. Kyytiin voi hypätä myös matkalta. Jokainen huolehtii omista kalastusluvistaan itse. Yhdellä vavalla kalastamiseen Inarin- ja Ukonjärvellä riittää kalastonhoitomaksu. Joille ostetaan erikseen luvat ja ne ostetaan yhdessä kun retkeläiset on kasassa. Kalastusretket toimii retken matkanjärjestäjänä. Kalastusopaspalveluita Kalastusretket ei retkelle järjestä vaan kalastus on omatoimista.

Retken aikataulut

Lähtö tapahtuu kukonlaulun aikaan Joensuusta 2.8.2021. Matkareitti päätetään matkalaisten mukaan. mahdollisuus kulkea Kuopion tai Sotkamon kautta Ouluun josta Inariin tai Sotkamon kautta Kuusamoon ja siitä Inariin. Reitti päätetään kun ensimmäiset matkalta kyytiin nousevat ilmoittautuvat mukaan . Kohteeseen saavutaan alkuillasta 2.8. ja kalalle pyritään pääsemään heti ensimmäisenä iltana

2.8. Tutustuminen melontaan ja kalastelua majapaikan lähellä

3.8. kalastellaan / melotaan / retkeillään Ukonjärvellä josta melontamatka hyvässä säässä myös Inarinjärven puolelle.

4.8. on tavoitteena tehdä retki jollekin alueen joista. Halukkaat voivat jäädä Ukonjärvelle.

5.8. toimintaa Ukonjärvellä ja Inarinjärvellä.

6.8. lähdetään paluumatkalle aamun aikana

Päivien sisältöjä voidaan muuttua sääolosuhteista johtuvista syistä.

Ukonjärvi

Vain pari salmea erottaa Ukonjärven Inarinjärvestä. Majapaikkamme sijaitsee noin 4 km päässä näistä salmissa, joten tyynellä säällä Inarinjärven puoli on helposti saavutettavissa. Toisaalta, kalastettavaa riittää Ukonjärvelläkin. Ukonjärvi on erityisen hyvä siian kalastuspaikka. Siikaa kannattaa tavoitella minivaapuilla ja perhoilla. Myös järvitaimen on tavanomainen saalis  Ukonjärvellä ja käymme myös tunnetut taimenen ottipaikat läpi ennen kalalle lähtöä. Myös muut alueen lohikalat ovat Ukonjärvellä mahdollisia, mutta todennäköisyys niiden saamiseen kasvaa Inarinjärven puolella.

Inarinjärvi

Inarinjärvi on kuuluisa taimenista ja nieriöistään. Inarinjärvi on muutaman kilometrin melontamatkan päässä majapaikastamme ja sen puolella on hyvät mahdollisuudet kalastaa erityisesti taimenta ja nieriää. Myös harjus, siika, harmaanieriä tai onnekkaalla vaikka järvilohi on mahdollista saada siimanpäähän.

Joet

Inarin joet ovat kuuluisia kalastuspaikkoja. Tavoitelajeina ovat erityisesti harjus ja taimen. kuuluisimmat suuren taimenen joet ovat Juutua ja Ivalo, muissa joissa taimenen keskikoko on selkeästi pienempi. Harjusta on kaikissa joissa runsaasti. Jokiretkellämme tavoittelemme kaloja rannalta käsin, eli kajakit jäävät Ukonjärvelle. Suositeltuja kalastusmuotoja ovat perho- ja viehekalastus.

Mitä muuta reissulla voi tehdä

Kannattaako retkelle lähteä jos ei ole intohimoinen kalastaja? Kannattaa, jos muuten viihtyy luontokohteissa. Upeasta pohjoisesta luonnosta voi nauttia meloen, patikoiden tai kapuamalla näköalapaikoille. Kohteissa riittää näkemistä siis muillekin kuin kalastuksen harrastajille.

Melonta

Entä jos ei ole melonta kokemusta? Se ei haittaa, retki sopii myös kokemattomille melojille. Käyttämämme kalastuskajakit ovat vakaita ja turvallisia myös ensikertalaisille. Ennen melomaan lähtemistä käymme opastaen läpi  perustekniikoita sekä turvallisuusasiat ja harjoittelemme tarvittaessa kajakin hallintaa. 

Majoitus

Majoitus on kahden hengen huoneissa, joissa on suihkut, wc, mikroaaltouuni ja jääkaappi. Petivaatteet ja loppusiivous sisältyvät hintaan.

Retken hinta ja varaaminen

Retken hinta on  590 € / hlö, kun majoittuminen kahden hengen huoneessa. Jos haluat muita majoitusvaihtoehtoja, niin voidaan selvittää onko mahdollisia. Retki ei tule myyntiin verkkokauppaan. Retki varataan soittamalla tai sähköpostitse info@fishingtrips.fi / 044-0101143. Varaamisen jälkeen varaajalle lähetetään varausehdot ja lasku. Retki on varattu kun maksu on suoritettu