Kalastusluvat

Musta Mäntyjärvi – Kalastusluvat

Kalastusluvan voi lunastaa vuorokaudeksi kerrallaan Kalastusretkien verkkokaupasta tai suoraan Kalastusretkien työntekijöiltä.

Lupa on henkilökohtainen ja sitova, maksettua lupaa ei palauteta. Vesialueen voi vuokrata myös kokonaisuudessaan oman ryhmän käyttöön. Tämän edellytyksenä on, ettei vuokraushetkellä vesialueelle ole myyty yksittäisiä lupia. Koko vesistön omaan käyttöön lunastavan ryhmän jäsenten nimet on myös ilmoitettava luvanoston yhteydessä.

Vuokraa koko järvi

Vesialue privat käyttöön
alk. 100
  • 24 h kalastuslupa

Kalustovuokrat

Sovittava puhelimitse
  • Kalastuskajakki 70 € / vrk ( yhdelle hengelle)
  • Kanootti 70 € / vrk ( 1-2 hengelle)
  • Soutuvene 70 € / vrk ( 1-3 hengelle)

Mustan Mäntyjärven kalastusoikeudet ovat siirtyneet Matexpro Oy:lle 1.4.2020 alkaen. Kalastusoikeuden haltijan toimesta vesialueella toteutetaan kalastonhoidollisia toimenpiteitä. Pohjois-Savon ELY keskus on kieltänyt päätöksellään POSELY/9/5710-2020 yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen ja viehekalastus) Lieksan Mustassa Mäntyjärvessä 1.4.2020-31.12.2024. Lisäksi alueelle ei myydä lupia kiinteille pyydyksille. Mustalla Mäntyjärvellä on mahdollista kalastaa erillisluvalla, jonka saa Kalastusretkien verkkosivuilta. Erillisluvan lisäksi kaikilla 18-64 vuotiailla tulee olla voimassa oleva kalastonhoitomaksu maksettuna. Mikäli kalastuksen valvojat tapaavat alueella luvattomia kalastajia, tehdään heistä kirjallinen tutkintapyyntö poliisille.

Alueella on Kalastusretkien taukopaikka; puuceet, halkoliiteri, tulipaikka, jotka ovat lukittuina. Jos Kalastusretkien opasta ei ole paikalla, avaimen saantimahdollisuutta voi tiedustella puhelimitse numerosta: 044-0101143. Kajakki ja soutuvenevuokrat onnistuvat toistaiseksi vain sovitusti. Kajakkeja, kanoottia ja soutuveneitä voi tiedustella numerosta 044-0101143.