Kalastusretket ja -matkat

Millaista kalastusta sinä haluaisit päästä kokeilemaan ja harrastamaan opastettuna? Meiltä löytyy Itä-Suomen monipuolisin kalastusopastarjonta ja kauttamme löydät varmasti mieluisan kalastuspaketin. Halusit sitten täsmäkalastusta livekaikuluotaimilla varustetulla veneellä tai luonnonrauhaa ilman moottoreita ja muuta tekniikkaa. Oppaamme vievät asiakkaita kala-apajille patikoiden, melomalla tai veneillä, kalastusmuotoina on heittokalastusta, jigikalastusta, uistelua, perhokalastusta ja kajakkikalastusta. Verkostossamme on useita oppaita Pohjois-Karjalasta, mutta kauttamme löytyy oppaita myös maakunnan ulkopuolelle aina Etelä-Savoa ja Lappia myöten.  Kauttamme saat opastetut lohireissut ja perhokalastuskurssit Suomen Lappiin ja onpa meillä kalastusmatkoja vuosittain myös Ruotsiin ja Norjaan saakka.

Opastetut kalastusretket Pohjois-Karjalassa

Valtaosa opastetuista retkistämme toteutetaan Vuoksen vesistön alueella. Kohteitamme ovat  mm. Pielinen,  Saimaa (Savonselkä, Telmonselkä, Pyhäselkä, , Heposelkä, Haukivesi)  ja Pielisjoki. Näiden lisäksi järjestämme kalaretkiä lukuisille pienvesille Pohjois-Karjalan  alueella, kuten Musta Mäntyjärvi, Mäntyjoki, Lutinjoki ja Jänisjoki.

Veneestä kalastaessa ihanne ryhmäkoko on 1-3 henkilöä / vene, max 4 hlö. Isommille ryhmille voidaan järjestää useampi vene ja opas. Kajakkikalastuksessa max  kalastajamäärä on 10 hlö. Rannalta kalastettaessa ryhmäkoko voi olla tätäkin suurempi.

Kalastamme kestäviä kalalajeja, joita Järvi-Suomessa ovat hauki, ahven, kuha, made ja ongella särkikalat. Rauhoitettuja, uhanalaisia tai vaarantuneisiin kalalajeihin emme kohdista pyyntipainetta. Lohikaloja tavoiteltaessa suuntautuvat retkemme pohjoiseen, jossa vaelluskalakannat ovat paremmat. Norjaan järjestämme myös merikalastusreissuja.

Kalastusretkiin voidaan yhdistää ruokailut ja tarvittaessa myös majoitus ja kyydit. Retkien vähimmäiskesto on 4 tuntia.  Pyydä tarjous ryhmällesi!

_-44
365332118_107664352409740_5378548947953747436_n
savuahven_pieni

Kalastusmatkat

Kalastusmatkat ovat matkapaketteja, joihin kalastuksen lisäksi sisältyy yleensä kyydit sekä majoitus. Myynnissä oleviin kalastusmatkoihin voit tutustua verkkokaupassamme Osastolla “Matkat”. Lisäksi räätälöimme ryhmille kalastusmatkoja toiveiden mukaan. Kalastusmatkakohteita saa kauttamme eri kohteisiin Pohjois-Karjalassa, Lapissa, Pohjois-Ruotsissa sekä Norjassa. Kalastusta kohteissa on tarjolla monenlaista, perhokalastuksesta uisteluun ja merikalastuksesta ongintaan. Kuljetukset tapahtuvat yleisimmin linja-autolla, lähtöpaikka voidaan ryhmätilauksissa toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaan. majoitukset vaihtelevat vaatimattomista telttamajoituksista hotelli ja huoneistomajoituksiin. Vilkaise tarjontaa verkkokaupastamme tai pyydä tarjous räätälöidystä matkasta!

364540233_835940304787211_1640204889391470833_n
pono2

Retket Mustalle Mäntyjärvelle

Musta Mäntyjärvi on Kalastusretkien oma kalastuskohde Lieksassa, Patvinsuon kupeessa. Järvelle tehdään retkiä ryhmille Joensuusta ja Kolilta. Musta Mäntyjärvi on erilliskalastuskohde, jonne Kalastusretket myy lupia. Järvelle pääsee kalastamaan kerrallaan vain yksi seurue, eli varatessasi itsellesi tällaisen retken, järvellä ei ole muita kalastajia kuin ne ketkä sinun seurueeseesi kuuluvat.

Päiväretket Mustalle Mäntyjärvelle toteutetaan Joensuusta tai Kolilta. Päivän aktiviteetit voi olla monenlaisia, jotka määrittävät myös päivän hinnan. Jokaiseen pakettiin kuuluvat kuljetukset, eväät, leiripaikan käyttö, vakuutukset. Valittavia aktiviteettejä ovat melonta, kalastus, marjastus ja sienestys. Lisäksi halukkaille voidaan varata mahdollisuus telttasaunaan. Ruokailut voidaan järjestää ulos nuotiopaikalle tai kotaan jonne mahtuu kerralla noin 15 ruokailijaa. Majoittua kohteessa voi teltoissa tai vaikka kodassa, johon mahtuu 5-6 majoittujaa. Lyhyen automatkan päästä löytyy myös mökkimajoitusta

Pilkkiretket Pieliselle 

Pilkkiretkiä järjestetään talvisin jään vahvistuttua. Tammi-helmikuu on mateenpilkinnän aikaa(kuva vasemmalla). Mateen pilkinnässä on aivan oma tunnelmansa, sillä se tapahtuu hämärissä ja pimeässä otsalampun valossa. Mateet saapuvat mataliin vesiin kutualueilleen tammikuussa ja itse kutu tapahtuu yleensä helmikuun alkupuolella. Syönti voi olla hyvin oikukasta, joskus mateita tulee useita, toisinaan mateista ei näy merkkiäkään. Mutta pimeällä järvellä seikkailu sykähdyttää aina. 

Päiväpilkkiretkiä järjestetään koko talven ajan, kun jäät ovat riittävän vahvat. Suosituin pilkkisesonki sijoittuu maalis-huhtikuulle, jolloin sään ollessa suosiollinen päivät ovat kirkkaita ja aurinkokin jo lämmittää. Pääasiassa päiväpilkkiretkillä tavoitellaan ahventa, mutta myös särkikaloja, haukea, siikaa ja kuhaa on mahdollista saada saaliiksi.