Kalastusretket

Kalastusretkien oma kalastuskohde Musta Mäntyjärvi on kesän 2020 uutuus. Kohde sijaitsee Lieksassa Patvinsuon kupeessa. Järvi on Kalastusretkien erillistä kalastus aluetta, jonne myymme lupia. Kohdekalalajeina on ahvenet ja hauet, Mustasta Mäntyjärvestä kehitetään suurkalakohdetta. Kalastuskausi alkaa 15.5.2020 ja kestää jäiden tuloon saakka. Teemme myös kohteeseen päiväretkiä, joiden hintaan sisältyy kuljetukset, kalastusluvat, kajakkivuokrat sekä maastoruokailu. Myös retket majoituksilla onnistuu. Lahjakortilla voit ostaa nyt päiväretken kesäksi erikoistarjoushintaan 80 euroa, hinta voimassa 23.12.2019 saakka. Avaamme alkuvuodesta Mustalle Mäntyjärvelle omat sivut.

Lähde retkelle. Varaa retki, osallistu retkikalenterin retkiin tai pyydä räätälöity tarjous.  

Tältä sivulta löydät tietoa tarjonnassamme olevista kohteista. Retkien yhteyteen tulee myös retkien päivämääriä lähempänä toteutus ajankohtaa. Voit tiedustella retkiä myös haluamillesi päiville.

Palvelun järjestäjä pidättää oikeuden matkan perumiseen turvallisuussyistä (sääolosuhteet). Retket maksetaan varaamisen yhteydessä. Asiakas voi perua päiväretkien tilauksen 7 vrk ennen lähtöä ilman syytä. Tarkemmat päiväretkien varausehdot löydät täältä.

Retket, joihin kuuluu majoituksia, toteutamme yhteistyössä matkanjärjestäjä Finland Travel Companyn kanssa. Varausehdot ja maksuohjeet löydät kyseisten retkien yhteydestä.

Opastettu kalaretki, vene tai kajakki

Joensuun lähivesillä
180 / 1-2 hlö
 • 3 h opastettu kalastusretki Joensuun lähivesillä (Pielisjoki ja/tai Pyhäselkä). Kolmas henkilö + 90 €
 • Vene Terhi 445 C avovene / Kalastuskajakit
 • Kalastusvälineet sisältyvät hintaan.
 • Lisätunnit 30 €
 • Järjestämme mahdollisuuksien mukaan retkiä myös isommille ryhmille. Kerro tarpeesi, selvitämme kuinka voimme niihin vastata

Musta Mäntyjärvi

Hattuvaara
180 / hlö
 • Päiväretki, kesto noin 8 h
 • Hinta sis. kuljetukset, kalastusluvat, kajakkivuokran, ruokailun
 • Ryhmän max koko 8 hlö
 • Järjestämme myös pidempiä retkiä Mustalle Mäntyjärvelle tilauksesta
 • Järjestämme mahdollisuuksien mukaan retkiä myös isommille ryhmille. Kerro tarpeesi, selvitämme kuinka voimme niihin vastata

Kalastusretki Lainiojoelle Ruotsiin

Kesä 2020
985 / hlö
 • 5 yötä
  23.-28.6.2020
 • Voit saapua omilla kyydeillä suoraan Lainiolle, tai hypätä kyytiin väliltä Rovaniemi-Kittilä-Kolari.
 • Hinta sisältää:
  - majoittumisen 4 hlö mökeissä
  - kalastusluvat
  - suomalaisen oppaan palvelut
  - kuljetukset kalastuskohteisiin päivittäin
  - kuljetukset Rovaniemi-Lainio-Rovaniemi
 • Kohdekalalajit harjus, taimen, ohi, hauki
 • Reiteillä useita tauko ja tulipaikkoja
 • Lisätietoja saat painamalla alla olevaa Lainio painiketta-
 • Matka toteutetaan yhdessä matkanjärjestäjä Finland Travel Companyn kanssa

Retkikalenteri
- Talvikalastusretket julkaistaan heti, kun järviin saadaan kestävä jääkansi

Lähialueretket, max 40 km  Joensuusta

Hinta 80 e / hlö, minimiveloitus 240 e

 •       Hinta sisältää kuljetuksen menevän ajan, Melontaa jakalastusta sisältyy retkeen minimissään 3 tuntia. 

–     Lisätunnit 80 e / ryhmä. 

–    Maastoruokailu lisätilauksesta 20 e / hlö. 

Melontakalastuskohteet valitaan vesitilanteen ja sääolosuhteiden mukaan. Lähialueen retkissä kohteina mm. Pielisjoki, Jänisjoki. Myös asiakas tilata palvelun haluamaansa paikkaan. Muutamia esimerkkikohteita alla

Pidempi retki, noin 80 km päässä

 • Hinta sisältää kuljetuksen menevän ajan (noin tunti), Melontaa ja kalastusta sisältyy retkeen minimissään 3 tuntia. Retken kokonaiskesto noin 6 h

Hinta 120 e / hlö. Minimiveloitus 360 e

+ lisätunti 80 e / ryhmä

+ eväät 20 e / hlö

Hinta sisältää kaluston kuljetuksen, kajakin vuokran varusteineen, kalastusvälineet, oppaan palvelut, asiakaskuljetukset. Ei sisällä eväitä, eväät lisätilauksesta. (kalastajien max määrä 6 hlö, lisäksi voi olla retkimelojia)

Melontakalastuskohteet valitaan vesitilanteen ja sääolosuhteiden mukaan. Paikkoina mm Kermajärvi, Haapajoki, Koitere, Jänisjoki, Koitajoki, Koli. Myös asiakas tilata palvelun haluamaansa paikkaan.Hinta

Retki- ja kalastusmelontaretki Kermajärvelle, Vihtarinniemi, toteutus  tilauksesta. Omatoimista retkeilyä 5 tunnin ajan erämaamaisella sokkeloisella Kermajärvellä. Kalastusopas myös  melomassa mukana. Alueella muutamia tauko / nuotiopaikkoja, lähin lähtöpaikalla, johon myös paluu. Omat eväät mukaan. Kalasto on monipuolinen, kuhaa, ahventa, haukea, säynettä, taimenta, harjusta. Automatka noin 80 km  / suunta. Retken kesto 7-8 tuntia

        Hinta 120 e / hlö.

Hauen ja ahvenen kalastusmelonta Jänisjoella

Kovero-Haapajoen museosilta , toteutus tilauksesta. Melontamatka noin 7 km, opas mukana melomassa. Matkalla 1 koski, joka ohitetaan rannan puolelta. Retken kesto noin 5 tuntia. Toteutus kalastuskajakeilla ja kanadalaisilla. Automatka noin 50 km suuntaansa.

Hinta 80 e / hlö.

Vesitilanne varmistetaan viikkoa ennen ja tarvittaessa paikkaa vaihdetaan toisaalle Jänisjokeen

  

Retkimelontaa Suomen vanhimmalla joella,  toteutus sunnuntai  18.8. klo 12-18:00. Matkalla tutustutaan Alakoitajoen alueeseen oppaan johdolla, opas mukana myös melomassa. Melontamatka minimissään noin 8 km. Taukopaikkoja 2 kpl, omat eväät mukaan.   Retken kesto noin 7 tuntia, josta automatkaa noin 80 km suuntaansa. Rauhoitettu joki, ei sisällä kalastusta. Hinta 120 euroa / hlö

Kalastusta ja retkimelontaa Pielisjoella

Alue: Kangasvesi- Kuurna, toteutus tilauksesta. Melontamatka noin 7 km. Retken kesto noin 5 tuntia. Alueen syysrauhoitus on kumottu ja kalastajat voivat tavoitella vaikkapa haukea, kuhaa, ahventa ja kirjolohta. Omatoimista, opas ei mukana melomassa

Hinta 80 e

Koko päivän retket

Kauemmaksi suuntautuvat päiväretket ovat max 100 km päässä Joensuusta olevia päiväretkikohteita. Retken kokonaiskesto 10-12 h. Valittavana on useita vaihtoehtoja erityyppisisä luontokohteissa. Järjestäjä pidättää oikeuden perua tai ehdottaa muutoksia kohteisiin olosuhteiden niin vaatiessa ( esim vesitilaneetn vuoksi, ukkonen, myrsky). Kohteita julkaistaan lähipäivinä.

Retket majoituksilla varattavissa

Elämykselliset kalastusretket majoituksilla sijatsevat luonnon kauniilla paikoilla Pohjois-Karjalassa. Valittavana on useita, tai voimme räätälöidä sinulle sopivat kohteet. Kohteissa liikutaan kajakeilla / kanooteilla. Oppaan kanssa sovitaan etukäteen  sopivan vaativista melontapätkistä jokaisen seurueen  kiinnostuksen ja kunnon mukaan. Mahdolliset koskipätkät ohitetaan melontaretkillä kantamalla kanootit rantoja pitkin.
Opas kuljettaa kalastajat haluttuun kohteeseen ja opastaa melonnan alkuun tai meloo seurueen mukana. Joshaluat tarjouksen majoituksilla, ota yhteyttä ja pyydä tarjous. Hintaan vaikuttavat asiakkaan toiveet kohteesta, majoituksesta ja palveluista. Toteutamme majoituksia sisältävät pakettimme yhdessä matkanjärjestäjä Finland Travel Companyn kanssa.

Kohteet:

 

Petkeljärven kansallispuisto

Petkeljärven kansallispuistossa ja sen ympäristössä riittää melottavaa vaikka useammaksi päiväksi. Kauniit harjumaisemat ja niiden välissä poimuilevat lammet ja järvet lumoavat kokeneenkin luonnossaliikkujan kauneudellaan. Alueelta voi valita useita haluamansa pituisia melontareittejä ja kalastella lampien ja järvien syvyyksissä uiskentelevia haukia, kuhia ja ahvenia. Retkeen on mahdollista myös kytkeä alla oleva Koitajoen melonta päivä.

Valittavana useita majoitus- ja ohjelma vaihtoehtoja.Ota yhteyttä ja kysy lisää.

 

Koitajoen ja Viekijoen melontareissut

Koitajoki virtaa Ilomantsin perukoilla välillä Suomen, välillä Venäjän puolella. Viekijoki Lieksassa, alkunsa se saa Kuhmon rajaseuduilta Kainuusta. Molemmat joet ovat hyvin erämaamaisia ja kaukana asutuksesta. Koitajoella lähimpään kauppaankin kohteesta kertyy noin 50 km. Jokien haukikanta on vahva ja kalastus tapahtuu joen virtaamattomissa osissa suvantoalueilla. Mahdolliset koskiosuudet ohitetaan kantamalla kanootit rantoja myöten. 

Asiakkaan toiveiden mukaisesti, opas vie ja noutaa melojat sovittuista paikoista tai opas meloo mukana koko retken ajan.

YÖPYMINEN JOELLA

Koitajoki                                                                              Koitajoella on mahdollista omatoimisesti  ja maksutta yöpyä muutamalla autiotuvalla tai laavuilla, mikäli ne ovat vapaina. Autiotuvat ja laavut ovat Metsähallituksen ylläpitämiä. Autiotupaa ei voi varata etukäteen ja samassa tuvassa voi yöpyä myös muita retkeilijöitä. Mukana tulee olla varalta myös teltta. Retki voidaan toteuttaa myös päiväretkenä Petkeljärven majoitustiloista käsin, jolloin hinta sama kuin Petkeljärven retkellä

Opas kuljettaa kalastajien tarvikkeet sovittuun majoituskohtaan ja noutaa ne aamulla. Näin kajakeissa / kanooteissa ei tarvitse kuljettaa ylimääräistä tavaraa.  Omat makuupussit mukaan!

Viekijoki                                                                                    Viekijoella yöpyminen tapahtuu Riistamiesten majassa. Maja on muutaman kilometrin päässä joesta ja opas kuljettaa retkeilijät joen ja majapaikan välillä. Majapaikka sijaitsee lammen rannalla, jossa on myös mahdollista kalastaa. Mökissä on kaikki välttämätön, mutta ei mitään ylimääräistä.  Mökin varustukseen kuuluu astioita, nestekaasujääkaappi, kaasuhella, grillikatos. Mökissä on  kantovesi, puucee ja kaminalämmitys, puusauna.

Pyydä tarjous!

Varaaminen

Varaukset ja tiedustelut puhelimitse, sähköpostilla tai facebookin yksityisviestitoiminnolla.

Varausviestissä pitää näkyä selvästi kalastusretken tilaajan nimi, laskutustiedot, sekä sähköpostiosoite. Lisäksi on hyvä ilmoittaa haluttu kalastusmuoto jos on toiveita, osallistujien määrä sekä onko jotain muuta sellaista, josta kalastusretken järjestäjän olisi hyvä tietää. 

Jokaisen 18 – 64 vuotiaan on suoritettava valtion kalastonhoitomaksu. Retken järjestäjä tarkistaa kalastusluvat ennen retkelle lähtöä. Valtion kalastonhoitomaksun voit käydä maksamassa oheisen linkin kautta: 

Palvelun tarjoajan puolesta  asiakkaille ei ole hankittu tapaturmavakuutusta, vaan jokainen on mukana omalla vastuulla tai omilla vakuutuksillaan ( jos vahinko ei liity palveluntarjoajaan). Palvelun tarjoajasta johtuvat tapaturmat on vakuutettu.

Lasten ja nuorten sekä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa toivomme yhtä aikuista/hoitajaa mukaan kalastusretkelle.

Kalastusretken järjestäjä ei ole vastuussa äkillisistä sääolosuhteiden muutoksista ja luonnon katastrofeista.

Kalastusretken järjestäjä ei ole myöskään vastuussa asiakkaiden sairauksista, huolimattomuudesta, tai omaisuudesta. Kalastusretken turvallisuusasiat käydään selkeästi aina lävitse ennen itse toimintaa. Kalastusretken järjestäjän este voi tulla kyseeseen, jos opas sairastuu vakavasti, jolloin retki joudutaan perumaan. Kalastusretken järjestäjän puolelta tuleva peruutus johtaa aina asiakkaan maksaman hinnan takaisin palautukseen. Kalastusretki maksetaan aina varatessa. 7 vrk  ennen retken alkamiskohtaa asiakkaan puolesta tulevista peruutuksista ei maksua palauteta.

Yksityiskohtaiset varausehdot toimitetaan asiakkaalle sähköpostiin. Asiakas hyväksyy varausehdot maksusuorituksella.