Kalastusretket

Lyhyet kalastusretkemme toteutetaan meloen tai moottoriveneellä lähialueen vesistöillä. Retket sisältävät käytettävän kaluston vuokran, kalastusvälineet, kalastusluvat, mahdolliset polttoaineet, oppaan palvelut, mahdolliset eväät, vastuuvakuutuksen. Talviretkille voidaan sisällyttää myös talvivaatteita ja lumikenkiä.

Hauen ja ahvenen kajakkikalastusta metsälammella 

Kajakkikalastusretki Kolin lähialueen metsälammelle 4h. Melontaa ja kalastusta oppaan johdolla luonnon rauhassa. Tällä retkellä melotaan ja kalastellaan eikä aikaa vietetä rannalla ruokaa valmistaen. Eli nälkäisten kannattaa varata omat eväät mukaan.  Lähtö Kolilta. Max 6 hlö. Löytyy verkkokaupasta lahjakorttina. Voidaan toteuttaa tyynellä säällä myös Pieliselle.

Kalastusretki moottoriveneellä

Kalastelua Pielisellä Kolin kansallispuiston edustalla. Kesto 4-8 h. Heittokalastusta, jigikalastusta, uistelua, ongintaa toiveiden mukaan. Tavoiteltavat kalalajit ovat ahven, hauki ja kuha. Pidempiin retkiin voidaan sisällyttää ruokailut saaressa. Retki on 1-3 hengelle.  Lähtö Kolilta. löytyy verkkokaupasta lahjakorttina.

Melontaretki / kalastusretki Jänisjoelle Joensuusta 7-8 h

Jänisjoki on Venäjälle laskeva,  entinen Laatokanlohen kutujoki. Reittimme on rauhallinen melottava ja sopii ensikertalaisille. Muutama virtapaikka ja pieni koski matkalla on, jotka voidaan turvallisesti laskea ja koski voidaan myös kiertää rannalta käsin. Max osallistujamäärä 8 henkilöä. Retki toteutetaan sitontop kajakeilla ja / tai kanooteilla. Melottava matka on Vääräkoski-Niirala. Matka noin 15 km.

Retki toteutetaan joko omatoimimelontana tai melontana oppaan kanssa. Omatoimimelonnassa kuljettaja vie melojat Vääräkoskelle. Melojat melovat omatoimisesti Patsolankoskelle, jossa opas vastassa neuvomassa ja auttamassa tarvittaessa kosken ohi. Patsolankosken – Niiralan välillä tauko, jossa opas keittää kahvit / tai valmistaa keittolounaan melojille. Niiralassa kajakit nostetaan ylös ja palataan Joensuuhun.

Oppaan kanssa melottaessa mukana myös autonkuljettaja, muuten ohjelma sama. Autonkuljettaja nostaa retken hintaa hieman. Retki voidaan toteuttaa retkimelontana tai siihen voidaan sisällyttää myös kalastusta

Retki sisältää: kuljetukset, kalastusvälineet, kajakit/kanootit ja melontaan tarvittavat varusteet, retkieväät tai retkilounaan, kalastusluvat

Päiväretki Mustalle Mäntyjärvelle 10 h

Musta Mäntyjärvi on Kalastusretkien oma kalastuskohde Lieksassa, Patvinsuon kupeessa. Järvelle tehdään retkiä ryhmille Joensuusta ja Kolilta. Musta Mäntyjärvi on erilliskalastuskohde, jonne Kalastusretket myy lupia. Järvelle pääsee kalastamaan kerrallaan vain yksi seurue, eli varatessasi itsellesi tällaisen retken, järvellä ei ole muita kalastajia kuin ne ketkä sinun seurueeseesi kuuluvat.

Päiväretket Mustalle Mäntyjärvelle toteutetaan Joensuusta tai Kolilta. Päivän aktiviteetit voi olla monenlaisia, jotka määrittävät myös päivän hinnan. Jokaiseen pakettiin kuuluvat kuljetukset, eväät, leiripaikan käyttö, vakuutukset. Valittavia aktiviteettejä ovat melonta, kalastus, marjastus ja sienestys. Lisäksi halukkaille voidaan varata mahdollisuus telttasaunaan

Pilkkiretket Pieliselle 3-4 h

Pilkkiretkiä järjestetään talvisin jään vahvistuttua. Tammi-helmikuu on mateenpilkinnän aikaa(kuva vasemmalla). Mateen pilkinnässä on aivan oma tunnelmansa, sillä se tapahtuu hämärissä ja pimeässä otsalampun valossa. Mateet saapuvat mataliin vesiin kutualueilleen tammikuussa ja itse kutu tapahtuu yleensä helmikuun alkupuolella. Syönti voi olla hyvin oikukasta, joskus mateita tulee useita, toisinaan mateista ei näy merkkiäkään. Mutta pimeällä järvellä seikkailu sykähdyttää aina. 

Päiväpilkkiretkiä järjestetään koko talven ajan, kun jäät ovat riittävän vahvat. Suosituin pilkkisesonki sijoittuu maalis-huhtikuulle, jolloin sään ollessa suosiollinen päivät ovat kirkkaita ja aurinkokin jo lämmittää. Pääasiassa päiväpilkkiretkillä tavoitellaan ahventa, mutta myös särkikaloja, haukea, siikaa ja kuhaa on mahdollista saada saaliiksi.