Kalastusretket

Lyhyet kalastusretkemme toteutetaan meloen tai moottoriveneellä lähialueen vesistöillä. Retket sisältävät käytettävän kaluston vuokran, kalastusvälineet, kalastusluvat, mahdolliset polttoaineet, oppaan palvelut, mahdolliset eväät, vastuuvakuutuksen. Talviretkille voidaan sisällyttää myös talvivaatteita ja lumikenkiä.

Kalastusretket Pieliselle

Lähde oppaan kanssa kalastamaan Pieliselle. Moottoriveneellä tai kalastuskajakeilla. Kalastamme kuhaa, haukea ja ahventa asiakkaan toiveiden mukaan uistelemalla, jigillä, heittelemällä, onkimalla tai pohjaongella. Retkeen voidaan sisällyttää myös evästauot saaressa. Retki sisältää oppaan palvelut, kalastusluvat ja välineet, venekyydit (kajakit ja polttoaineet, vakuutukset, ruuat ja virvoitusjuomat).

Melontaseikkailu erämaajoella

Pohjois-Karjalassa on useita pienehköjä erämaajokia, jotka soveltuvat rauhaa kaipaavien melontakohteiksi.  Osa kohteistamme on melottavissa vain alkukesästä vedenollessa korkealla, osa ympäri kesäkauden.  Pienemmillä joilla voi olla jonkin verran kaatuneita puita ja majavanpatoja hidastamassa matkantekoa. Vuolaita koskia reiteillä ei ole ja kaikki kosket on mahdollista myös kiertää rantoja pitkin.

 

Melontaretkiä toteutamme pelkkänä retkimelontana ja kalastusretkinä. Kohdelajeina näissä ovat pääasiassa hauki ja ahven Melontaretki voidaan toteuttaa päiväretkenä tai pidempänä 2 yön retkenä.

 

Retket Mustalle Mäntyjärvelle

Musta Mäntyjärvi on Kalastusretkien oma kalastuskohde Lieksassa, Patvinsuon kupeessa. Järvelle tehdään retkiä ryhmille Joensuusta ja Kolilta. Musta Mäntyjärvi on erilliskalastuskohde, jonne Kalastusretket myy lupia. Järvelle pääsee kalastamaan kerrallaan vain yksi seurue, eli varatessasi itsellesi tällaisen retken, järvellä ei ole muita kalastajia kuin ne ketkä sinun seurueeseesi kuuluvat.

Päiväretket Mustalle Mäntyjärvelle toteutetaan Joensuusta tai Kolilta. Päivän aktiviteetit voi olla monenlaisia, jotka määrittävät myös päivän hinnan. Jokaiseen pakettiin kuuluvat kuljetukset, eväät, leiripaikan käyttö, vakuutukset. Valittavia aktiviteettejä ovat melonta, kalastus, marjastus ja sienestys. Lisäksi halukkaille voidaan varata mahdollisuus telttasaunaan. Ruokailut voidaan järjestää ulos nuotiopaikalle tai kotaan jonne mahtuu kerralla noin 15 ruokailijaa. Majoittua kohteessa voi teltoissa tai vaikka kodassa, johon mahtuu 5-6 majoittujaa. Lyhyen automatkan päästä löytyy myös mökkimajoitusta

Pilkkiretket Pieliselle 

Pilkkiretkiä järjestetään talvisin jään vahvistuttua. Tammi-helmikuu on mateenpilkinnän aikaa(kuva vasemmalla). Mateen pilkinnässä on aivan oma tunnelmansa, sillä se tapahtuu hämärissä ja pimeässä otsalampun valossa. Mateet saapuvat mataliin vesiin kutualueilleen tammikuussa ja itse kutu tapahtuu yleensä helmikuun alkupuolella. Syönti voi olla hyvin oikukasta, joskus mateita tulee useita, toisinaan mateista ei näy merkkiäkään. Mutta pimeällä järvellä seikkailu sykähdyttää aina. 

Päiväpilkkiretkiä järjestetään koko talven ajan, kun jäät ovat riittävän vahvat. Suosituin pilkkisesonki sijoittuu maalis-huhtikuulle, jolloin sään ollessa suosiollinen päivät ovat kirkkaita ja aurinkokin jo lämmittää. Pääasiassa päiväpilkkiretkillä tavoitellaan ahventa, mutta myös särkikaloja, haukea, siikaa ja kuhaa on mahdollista saada saaliiksi.