Lähialueretket

Lähialueretket ovat noin 60 km etäisyydellä olevia puolenpäivän retkikohteita. Retken pituus on 6-8 tuntia. Opas kuljettaa kohteisiin kajakit / kanootit ja alueella kukin voi valita omalle kunnolleen sopivan melontareitin. Osaan kohteista on mahdollista ottaa käyttöön myös moottorivene kanoottien tilalle.

Lähialueretkien hinta pitää sisällään kuljetukset, kanoottien/kajakkien/veneen käytön, opastuksen kohteeseen. Moottoriveneen polttoaineet eivät sisälly hintaan. Osallistujat vastaavat myös itse kalastusluvista, neuvontaa saa oppaalta tavittaessa. Pääosin kohteissa riittää kalastuksenhoitomaksu. Varaa mukaan omat eväät tai sovi erikseen tarjottavista tilauksen yhteydessä

Hinnat eri kokoisille ryhmille

1- 2 hlö  450 €  (225 € / hlö)

3 hlö 525 € ( 175 € / hlö)                                                                  

4 hlö 600 € ( 150 € / hlö)

5 hlö 675 € ( 135 € / hlö )

 

Venturi

Oriveteen kuuluva Venturin alue on hauenkalastajan unelmakohde. Venturin vesistöstä löytyy suojaisia poukamia ja pikkupuroja pitkin pääsee kalalle myös lähialueen reheville pikkulammille. Venturista aukeaa myös isot järvenselät, joiden karikoilta ja penkoista voi tavoitella isoja haukia, kuhia ja ahvenia. Selkäalueet ovat sääherkkiä. Alueella on eväiden syöntiin tulipaikka.  Kalastus Venturissa tapahtuu kajakeista ja kanootista käsin heittokalastusvälineillä. Suosittelemme vieheiksi  lusikkaa, jerkkiä ja jigikalastusta. Myös perhokalastus onnistuu

 

Kangasvesi-Kuurna

Kangasvesi on Pielisjokeen Kuurnan padon yläpuolelle syntynyt tekoallas.  Lähtöpaikalta melontamatkaa suoraan päätepisteeseen on noin 7 km, kalapaikoissa mutkitellen pituutta saadaan kertymään huomattavasti enempi. Paikoin virta on paikoin kohtalaisen voimakasta ja liikkuminen sen ansiosta alavirtaan päin on vaivatonta.

Pääkalalajit ovat ahven, hauki, kuha ja kirjolohi. Tyynellä säällä voidaan alkuun kalastaa Kangasveden puolella ja lähteä siitä laskemaan alavirtaan päin, kalastellen alueen parhaat tärppipaikat. Kangasvedessä on laajoja heinikkoalueita, joista osa on myös rauhoitettu. Kangasvedeltä joelle saapuessa virtaus kasvaa huomattavasti, mutta melonta on aloittelijallekin turvallista. Joen melontaosuus on virtauksen osalta helppo. Alueella esiintyy myös rauhoitettuja vaelluskaloja satunnaisesti, jotka tulee vapauttaa. Myös harjukset suositellaan vapautettavaksi. Suositeltavia kalastusmuotoja heittokalastus, jiggaus, uistelu sekä hauen perhokalastus.