Kesän kalaretki Lainiojoelle Pohjois-Ruotsiin

Kesäkuun kalastusretkemme suuntautuu Pohjois-Ruotsin kalaisille vesille, Lainiojoelle. Lainiojoki saa alkunsa Kiirunan puuttomilta tunturialueilta, josta se laskee yli 200 km pituisena Torniojokeen ja siitä edelleen Perämereen. Joen luonto muuttuu etelään päin tultaessa puuttomasta tundrasta vuolaaksi metsien ja kanjonien keskellä mutkittelevaksi erämaajoeksi. Joki on hyvin kalastettavissa rannoilta käsin ja se soveltuu niin perho- kuin uistinkalastajille.

Lainiojoen harjuskanta on vahva. Täällä on hyvät mahdollisuudet jopa kilon painon ylittäviin suurharjuksiin. Joesta löytyy myös taimenta, mutta monet tulevat joelle nimenomaan lohen perässä. Osa Torniojokeen nousseista lohista jatkaa nousuaan Lainiojokeen, joka on Torniojoen sivuhaara. Hyvinä lohivuosina täällä on hyvät mahdollisuudet saada lohi siiman päähän.

Kalastusretket toteuttaa retken Lainiolle juhannuksen jälkeisellä viikolla 23.-28.6.2020. Mukaan lähtevät voivat tulla omilla kyydeillä suoraan kohteeseen tai voimme ottaa matkalaiset kyytiin väliltä Rovaniemi-Kittilä-Kolari-Lainio. Esimerkiksi Kittilään on edullisia lentoja Helsingistä, ja voimme napata matkalaisia kyytiin vaikka Kittilän lentokentältä.

Matka Lainiolle taittuu 8 paikkaisella pikkubussilla ja saavumme majapaikkaamme hyvissä ajoin 23.6. illalla. Kohteessa majoitumme 4 hlö mökeissä, joissa on suihkut, jääkaappi ja pieni keittiö. Jos haluat majoitusta vaikka 2 hlö mökissä, niin voit tiedustella sitä kauttamme

Heti ensimmäisenä iltana ehdimme tutustumaan Lainiojoen  kalapaikkoihin. Jokaisena päivänä käytössänne on suomalainen opas, joka kuljettaa teidät mökiltä eri kalastuskohteisiin Lainiojoelle. Kalastus joella on omatoimista, mutta opas neuvoo kalastuspaikoissa, välineissä, vieheissä ja tekniikoissa. Päivittäiset kalastuskohteemme sijatsevat 15-30 kilometrin päässä mökeistämme. Myös mökkien kohdalla on mahdollista kalastaa.

Lähin kauppa sijatisee noin 30 minuutin ajomatkan päässä majapaikastamme. Kukin huolehtii omien eväiden hankinnasta. Käymme ruokaostoksilla ennen saapumista majapaikkaamme ja 1. kerran tarvittaessa matkan aikana.

Varaa paikkasi ajoissa kesän parhaalle kalaseikkailulle!  Paikkoja rajallisesti, mukaan mahtuu 8 kalastajaa. 

Hinta 985 € / henkilö

Hinta sisältää:

  • tarvittaessa kuljetukset välillä Rovaniemi-Kittilä-Kolari-Lainio-Rovaniemi
  • majoituksen 4 hlö mökeissä, liinavaatteet, siivouksen
  • oppaan palvelut
  • kuljetukset päivittäin kalastuskohteisiin
  • kalastusluvat

Jos sinulla on matkan osalta kysyttävää tai toiveita, niin ota yhteyttä. 

Kalastusretki toteutetaan yhdessä matkanjärjestäjä Finland Travel Companyn kanssa. Tiedustelut ja varaukset 040 125 3593, info@travelcompany.fi