Musta Mäntyjärvi

Alueen muut aktiviteetit

Musta Mäntyjärven kohde soveltuu myös muiden luotoharrastuksista pitävien tukikohdaksi, kuin kalastajien. Siellä voi viettää myös virkistäytymispäivää, valmistaa ruokia sen tulipaikoilla, majoittua kodassa ja teltoissa. Alla muutamia aktiviteettejä kohteeseen.

Marjastus ja sienestys

Kohteessa on hyvät sieni ja marjastusmaastot. Kankailla kasvaa mm  herkkutatteja, kanttarellejä sekä suppilovahveroita. Aivan leiripaikan tontilla on runsaasti puolukkaa ja pienen kävelymatkan päästä voi päästä keräilemään mustikoita sekä lakkoja.

Melonta

Suojaisat vesistöt antavat hyvät puitteet melomiselle. Tuo mukanasi oma kalusto tai vuokraa kanootti / kajakit meiltä. melottavissa ovat Musta Mäntyjärvi sekä yläpuolella oleva Valkea Mäntyjärvi, joiden välillä on vesiyhteys. 

Metsästys

Leirialuetta ympäröivät laajat valtion maat, joille on saatavilla Metsähallituksen metsästyslupia. Leiripaikka sijaitsee Kuora-Kontiovaara-Uimaharju metsästysalueella ja 300 metrin päästä alkaa laaja Elimo-Kitsi-Piilo metsästysalue.

 

Musta Mäntyjärvi – luonnonrauhaa omalla porukalla

Musta Mäntyjärvi on kalastuskohteemme, jossa on hyvät edellytykset suurten ahventen ja haukien kalastukseen. Varatessasi Mustan Mäntyjärven kalastuskohteeksesi, pääsette kalastelemaan privaatisti oman perheen, kaveriporukan tai työkavereiden kanssa. Muille ei samalle ajalle kalastuslupia myydä. Järvi on kalastuksen osalta vain teidän käytössänne vuokran ajan.

Hinnoittelu vaihtelee ryhmän koon mukaan. Voit katsoa hinnan alta. Hintaan kuuluvat järven kalastusluvat ryhmällenne sekä taukopaikan käyttö.

Taukopaikalla käytössänne on iso kota,  nuotiopaikka, halkoliiteri ruokailupaikka ja puuceet. Lisämaksusta on mahdollista tilata kalastusopaspalvelut, majoitusteltat, vuokrata kalastuskajakkeja, kelluntarenkaita sekä kalastusvälineitä. Tilauksesta järjestämme myös ruokapalvelut halukkaille ja vuokrattavana on myös telttasauna.

Alue soveltuu hyvin telttamajoitukseen ja sinne ovat myös karavaanarit tervetulleita. Sähköjä alueella ei ole. Omissa teltoissa tai vaunuissa yöpyminen kuuluu käyttöoikeuteen eikä siitä veloiteta erikseen.

KOTA

Kota on varustettu tulipaikalla ja sisältä löytyy perusvälineet ruuan valmistukseen tulilla. Kotaan mahtuu kerralla syömään 10 henkilöä. Lisäksi ulkona on suuri ruokailupöytä.

Kodassa on mahdollista myös yöpyä. Vaivatta sinne mahtuu nukkumaan 3 henkilöä. Kotavuokra ei sisällä petivaatteita eikä makuupusseja.

Jos et ole tulossa kalastamaan, Voit varata leiripaikan ja kodan myös ilman kalastusoikeutta. Katso tarkemmat ohjeet alta.

SIIVOA JÄLKESI

Vuokraajan päätyttyä alue jätetään siihen kuntoon kuin se oli vuokra-ajan alkaessa. Sekajäte laitetaan sille osoitettuun astiaan, biojätteet laitetaan kompostiin. Kota lakaistaan ja käytetyt ruoanvalmistusvälineet pestään ja jätetään kuivina paikoilleen. Mikäli kohdetta ei ole siivottu vuokra-ajan päätyttyä, veloitetaan vuokraajalta jälkikäteen 120 euroa. Siivouksen voi ostaa myös etukäteen 80 € hintaan ja retkillä, joihin kuuluu opastus se sisältyy hintaan.

Musta Mäntyjärvi vuokrat

Kalastus /Kota
alk. 100
  • Hinta alkaen 100 €/ vuorokausi sisältää taukopaikan vuokran sekä kalastusoikeuden Musta Mäntyjärveen. Hinta muuttuu ryhmäkoon mukaan.
  • Taukopaikkaan kuuluu nuotiopaikka, kota, polttopuiden käyttö, huussit, kanootti, soutuvene
  • Ilmoita kaikkien kalastavien nimet järveä varatessasi. Kalastusluvat ovat henkilökohtaisia ja lupa nimineen on pyydettäessä esitettävä valvojalle.

Kalustovuokrat

Sovittava puhelimitse
  • Kalastuskajakki 50 € / vrk ( yhdelle hengelle)
  • Kajakkikaksikko 70 € / vrk
  • Soutuvene 50 € / vrk ( 1-3 hengelle)
  • Telttasauna 50 € / vrk

Mustan Mäntyjärven kalastusoikeudet ovat siirtyneet Matexpro Oy:lle 1.4.2020 alkaen. Kalastusoikeuden haltijan toimesta vesialueella toteutetaan kalastonhoidollisia toimenpiteitä. Pohjois-Savon ELY keskus on kieltänyt päätöksellään POSELY/9/5710-2020 yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen ja viehekalastus) Lieksan Mustassa Mäntyjärvessä 1.4.2020-31.12.2024. Lisäksi alueelle ei myydä lupia kiinteille pyydyksille. Mustalla Mäntyjärvellä on mahdollista kalastaa erillisluvalla, jonka saa Kalastusretkien verkkosivuilta. Erillisluvan lisäksi kaikilla 18-64 vuotiailla tulee olla voimassa oleva kalastonhoitomaksu maksettuna. Mikäli kalastuksen valvojat tapaavat alueella luvattomia kalastajia, tehdään heistä kirjallinen tutkintapyyntö poliisille.

Alueella on Kalastusretkien taukopaikka; kota,  puuceet, halkoliiteri, tulipaikka, jotka ovat lukittuina. Jos Kalastusretkien opasta ei ole paikalla, avaimen saantimahdollisuutta voi tiedustella puhelimitse numerosta: 044-0101143. Kajakki ja soutuvenevuokrat onnistuvat toistaiseksi vain sovitusti. Kajakkeja, kanoottia ja soutuveneitä voi tiedustella numerosta 044-0101143.