Kalastusmatka Kiiruna 10.-14.7.2023, yhden hengen huoneessa, 465 €

Kesän pohjoisen sisävesireissu suuntautuu Kiirunan kuntaan Pohjois-Ruotsiin. Majapaikkamme sijaitsee Kurravaarassa, Tornionjoen latvoilla. Tässä paketissa majoitus on on omassa yhden hengen huoneessa, mökissä on  yhteiset keittiö, wc ja suihkutilat.
Kalastuskohteita on lähialueella useita ja lopullinen päätös niiden valinnan suhteen kannattaa tehdä paikanpäällä sää- ja vesitilanteen mukaan. Omalla autolla tullessa on tietysti mahdollista matkata itsenäisesti mille puolelle aluetta tahansa, yhteiskuljetuksella valitaan kohteet lähialueen kohteista. Majapaikan läheltä voi kalastella alueen järvistä ja joista etenkin harjusta ja taimenta, osassa vesistöjä on mahdollista kalastaa myös rautua. Sään salliessa voimme tehdä retken myös Torniojärvelle, jossa mahdollista käydä päiväretkellä meloen kalassa.
Jokikohteet sopivat erityisen hyvin perhokohteiksi ja kevyillä kalastusvälineillä tapahtuvaan viehekalastukseen. Kalastus tapahtuu rannalta käsin ja sekä mukanamme kulkevista kajakeista. Leiripaikastamme on lisäksi mahdollista vuokrata venettä ja kanootteja Tornionjoelle. Kahluuvarusteet on hyvä olla matkassa rannalta kalastaessa, niillä pääsee paljon paremmille pelipaikoille.
Kalastus on omatoimista, eli kalastusopastusta ei sisälly matkan hintaan. Kalastusopasta on mahdollista kysyä etukäteen majoituspaikastamme. Kokemattomille melojille pidämme kajakin hallinnan ja turvallisen melonnan opastuksen ennen melomaan lähtemistä. Melonta tapahtuu virtaamattomassa ja vähän virtaavissa vesistöissä, myöskään tuuliseen säähän ei lähdetä. Torniojärven melonnan toteutuessa liikumme ryhmässä rantojen läheisyydessä.

93,00 

Varasto loppu

Kalastuskohteita alueella on useita, tässä niistä muutamia:
TORNIONJOKI virtaa aivan majoituksemme vieressä. Tornionjoki on kovan lohijoen maineessa, mutta näillä korkeuksilla lohta ei juurikaan saada. Leirialueen kohdalla joki on virtaamaton, järvimäinen ja lähimmille virtapaikoille Tornionjoella on matkaa muutama kilometri. Tavoiteltavia kalalajeja ovat siika ja harjus. Tällä alueella kalastuslupa kuuluu mökkien majoittumisen hintaan. Kohde soveltuu rannalta-, melonta ja soutu kalastukseen. Alempana olevilla virtapaikoilla kalapaikoille päästäkseen rannalta kalastaja tarvitsee kahluuvarusteet. Suvantoalueella kalapaikkoja on enemmän tavoitettavissa kajakeilla ja veneellä kalastavilla. Heittokalastuksen lisäksi minivaapuilla uistelu voi antaa hyviä harjus- ja siikasaaliita.
RAUTASJOKI laskee Tornionjokeen muutaman kilometrin päässä majapaikastamme. Joki soveltuu erityisen hyvin perhokalastukseen. Pääkalalajeina harjus ja taimen, joessa on myös rautua. Joelle tehdään ainakin yksi retki yhteiskuljetuksilla.
Lähempänä Torniojärveä on NAKKERIJOKI. Joki on pieni ja sen ympärillä on paljon puita ja pensaita, eli heittotilaa ei ole paljoa, mutta harjuksia sen sijaan riittää. Nakkerijoen yläpuolella kävelymatkan päässä on myös hyvä kalastusjärvi, Luspe. Tätä järveä on mahdollista kalastaa rannoilta käsin.
TORNIONJÄRVI on näkemisen ja kokemisen arvoinen karu suuri järvi vuorten välissä. Molemmin puolin järveä on lumihuippuisia vuoria, joista järveen laskee lukuisia tunturipuroja. Joen kalasto on pääasiassa lohikaloja, rautua, taimenta, siikaa ja harjusta. Täältä voi siimanpäähän saada isompaakin rautua. Ympäröivät rannat ovat puuttomia ja Torniojärvi onkin erityisen tuuliherkkä järvi. Säätila lähellä merta myös voi muuttua äkisti. Jos sää on meille suotuisa, voimme tehdä päivän melontakalastusretken Torniojärvelle. Seikkailemaan suurelle järvelle ei kuitenkaan lähdetä vaan kalastellaan yhdessä rantojen tuntumassa melontaohjaajan ohjeistuksella.
Alueella vettä riittää ja kalastettavia pikkujokia on kymmeniä ja järviä satoja. Lopulliset valinnat kohteista kannattaa tehdä paikanpäällä säätilan ja vesitilanteen selvettyä. Majapaikassamme on myös asiantuntemusta mihin juuri tuolloin kannattaa mennä.
Tässä paketissa retken hintaan sisältyy majoitus yhdelle; majoitus omassa huoneessa yhteisessä mökissä, petivaatteet, loppusiivous, yhteiskuljetukset retkikohteisiin 2-3 päivänä, kalastuslupa Tornionjokeen majapaikkamme alueella, kalastuskajakkien käyttö, melontaopastus.
Hintaan ei sisälly kalastusopaspalveluja, kalastuslupia ( muita kuin edellä mainittu), ruokia, kuljetuksia suomesta Kiirunaan.
Huoneet sijaitsevat mökissä, jossa  huoneita on 5 kpl, kaikki meidän seurueemme käytössä. Lisäksi mökissä on keittiö, ruokailuvälineet, jääkaappi, hella, uuni, mikroaaltouuni, kylpyhuone, wc.
Järjestämme lisäpalveluna myös kuljetuksen Oulusta kohteeseen hintaan 100 € / hlö. Varaa kuljetus matkaa varatessasi kirjoittamalla siitä lisätietokenttään tilauksen yhteydessä tai soittamalla 044-0101143
Matkapaketin hinta 465 € / 1 hh huone