Merikalastusta Norjassa 23.-28.7.2023, sisältää kyydit Oulusta, 850 € / hlö

Kesän 2023 merikalastuskohteemme on Sagfjörd vuono Pohjois-Norjassa. Lähtö tapahtuu Oulusta 23.7., josta suuntaamme yhteisellä kyydillä Kiirunaan. Ensimmäisen yön majoitumme Kurravaarassa, jossa myös mahdollista halukkailla kalastaa vaikka harjusta.

170,00 

5 varastossa

Kesän 2023 merikalastuskohteemme on Sagfjörd vuono Pohjois-Norjassa. Lähtö tapahtuu Oulusta 23.7., josta suuntaamme yhteisellä kyydillä Kiirunaan. Ensimmäisen yön majoitumme Kurravaarassa, jossa myös mahdollista halukkailla kalastaa vaikka harjusta.

Toisen päivän aamusta suuntaamme kohti Norjaa, jonne muutaman tunnin ajomatka. Majoitumme Grasnes Brygge kalastajamökeissä, jotka ovat aivan meren ja kalapaikkojen äärellä. Käytössämme on huoneistot, joissa majoitumme 2 hlö huoneissa. Mökeissä lisäksi hyvin varusteltu keittiö, olohuone, wifi, suihku ja wc. Mahdollisuus vuokrata kylpytynnyriä erillistä maksua vastaan. Mökit ovat viihtyisiä ja tasokkaita, majapaikkamme palvelu on muutenkin tasokasta. Kohteesta löytyy tasokas ja suosittu ruokaravintola sekä baari. Huoneistojen keittiössä voit myös itse valmistaa halutessaan kaikki päivän ateriat vaikkapa omista saaliskaloista.

Ryhmäläistemme käyttöön on varattu moottorivene 24.-27.7 ajaksi. Veneen varauksessa käytetään varauslistaa. Sagfjörd-vuono on vuorten ympäröimä suojainen vuono, jossa merikelvottomia tuulisia päiviä on harvoin. Vene on rekisteröity 6 henkilölle ja siinä on kaiku-plotteri. Veneen käyttö sisältyy retken hintaan.

Norjassa kaikki 1.1.1980 jälkeen syntyneet veneilijät, jotka ajavat yli 25 hv moottoroidulla veneellä tarvitsevat veneellä ajamiseen ajokortin. Ennen vuotta 1980 syntyneet voivat toimia veneen kuljettajina ilman veneajokorttia.

Kalastoltaan vuono on monipuolinen. Tyypillisimmät saaliskalat ovat sei, turska, kolja, keila, merikissa, pallas, pienemmät kampelat sekä kesäkuukausina myös makrilli. Kaikkia näitä kalalajeja on mahdollista tavoitella jo aivan majoituspaikkamme tuntumasta.

Matkalaisille varataan mukaan myös tarvittava määrä kalastuskajakkeja. Kokemattomille melojille pidetään perehdytys melontaan melontaohjaajan pitämänä ja käydään yhdessä aivan lähialueen kala spoteilla. Vesille kajakeilla ei voi lähteä tuulisina päivinä. Kesäaikaan vuono on kuitenkin hyvin usein tyyni.

Majapaikastamme noin 5 km päässä laskee Salangselva, josta halukkaat voivat tavoitella meritaimenta ja merirautua. Kohde on perhokalastuskohde, jonka kalastuspaikat arvotaan päivittäin.

Matkan hinta 850 € / hlö, jolloin majoitus 2 hlö huoneissa. Matkaa varatessa matkasta maksetaan 20 %, loppusuoritus viimeistään 14 vrk ennen lähtöä. Matkanhintaan sisältyy kyydit Oulusta, 1 yö Kurravaarassa,  majoitus vuorokaudet Norjan kohteessa, venevuokrat, veneen polttoaineet, kajakkien käyttö. Matkan hintaan ei sisälly kalastusoppaan palveluja, ruokia, kalastuslupia. Neuvomme kyllä tarvittaessa kalastuksen alkuun pääsemisessä, mutta varsinaista opasta tarvitseville voimme kysyä paikallista opasta. Merellä kalastamiseen ei vaadita lupaa, mutta jos haluaa mennä kalalle vaikkapa Salangselvalle, on lupa maksettava sinne erikseen.