Avoimet paikat

Matexpro Oy on Joensuulainen yritys, jonka aputoiminimiä ovat Kalastusretket Joensuu sekä Kahvila Eväsretket.  Tuotamme luontoaktiviteettejä, kahvilapalveluja ja asiantuntijapalveluita sekä toimimme matkanjärjestäjinä. Toimimme koko Pohjois-Karjalan alueella ja järjestämme retkiä myös muualle aina Ruotsiin ja Norjaan saakka. Nettisivuillamme voitte tutustua toimintaamme paremmin.

Kahvilamme sijaitsee Kolilla, Luontokeskus Ukon rakennuksessa. Kahvilatoiminnoissa suosimme lähellä tuotettuja kotimaisia raaka-aineita, luonnon läheisyyttä sekä kestäviä valintoja. Käytämme paljon raaka-aineina luonnosta saatavia raaka-aineita, kuten marjoja, sieniä, järvikalaa. Tilaamme leipomotuotteita maakuntamme leipomoista ja myynnissä olevissa tuotteissa suosimme suomalaisten pientuottajien tuotteita. Yhtenä tavoitteistamme on päästä yllättämään asiakkaamme kotoisilla, mutta silti monelle uusilla raaka-aine- ja makuelämyksillä.

Kesäaika on kahvilassa kiireistä aikaa. Tarjoamme kahvilassa 7 päivänä viikossa kahvilapalveluita, lounasta, pienimuotoista elintarvikkeiden ja retkieväiden myyntiä. Ulkoruuanvalmistus kahvilamme terassilla ja kesätapahtumissa on osa ruoanvalmistus palveluamme. Kahvilasta käsin varataan myös tarjoamiamme retkiä ja matkapaketteja. Esivalmistelemme kahvilassa retkien eväät ja valmistamme sekä tarjoilemme ateriat asiakkaille maastossa.

Haemme kahvilaamme esimiestä sekä  opaspalvelut taitavaa monipuolista retkiopasta kesäkuukausille. Pelkän oppaan tuntimäärät määräytyvät retkien tilausten mukaan, mutta mikäli oppaalla on osaamista työskennellä myös kahvila- ja ateriapalveluissa, on tällöin  työtehtäviä mahdollista yhdistää ja varmistaa  suurempi viikoittainen tuntikertymä.

Haluaisitko sinä viettää kesää ja ehkä syksyäkin Kolilla kansallismaisemissa? Nyt haemme joukkoomme vahvistuksia. Alla kuvaukset auki olevista paikoista.

Kahvilan esimies, sesonkikaudelle

Haluatko tulla työskentelemään lähelle luontoa lounas-kahvilan esimiestehtäviin? Sinulla on kokemusta vastaavista tehtävistä ja olet ravitsemisalan ammattilainen. Pidät asiakaspalvelutehtävistä, haluat tuottaa asiakkaille elämyksellisiä eväshetkiä valmistamalla tarjottavia luonnonantimista kahvilaympäristössämme ja luonnossa.  Tehtävänäsi on kehittää ja ylläpitää kahvilamme palveluiden monipuolista ja laadukasta tasoa. Päivittäisten kahvilan perustehtävien lisäksi tehtäviisi kuuluu työvuorolistojen suunnittelu, lounaslistojen suunnittelu, tarviketilausten tekeminen ja koordinointi, laskujen sähköinen hyväksyminen ja  tilausten vastaanottaminen. Perinteisten kahvilan esimiestehtävien lisäksi tehtäviisi kuuluu myös aktiviteettien ja matkapakettien myynti sekä niiden markkinointi- ja kehittämistehtävät.

Työtehtävien pääasiallinen toteutuspaikka on Koli, mutta olet valmis liikkumaan  työtehtävissä tarvittaessa myös muualla maakunnan alueella. Sinulla on   ravintola-alan esimiestason koulutus (esim restonomi tai eat) ja/tai sinulla on työkokemusta alan esimiestehtävistä. Sinulla on hygieniapassi, ajokortti ja mahdollisuus kulkea itsenäisesti Kolille.  Sujuvan suomenkielen taitosi lisäksi hallitset englannin kielen asiakaspalvelutilanteissa. Omaat itsenäisen ja oma-aloitteisen otteen työhön.  Muun kielitaidon, matkailualan myynti- ja markkinointikokemuksen, Maraplan työvuorosuunnittelu kokemuksen sekä sähköisten taloushallintajärjestelmien osaamisen katsomme eduksi.

Haemme määräaikaista työntekijää kesä-lokakuulle 2022. Työ alkaa sopimuksen mukaan kesäkuussa. Tarjoamme sinulle monipuolisen, mukavan, vaihtelevan ja vauhdikkaan työtehtävän kahvilassamme. Keskimääräinen viikkotuntimäärä minimissään 30 tuntia.

Kahvilatyöntekijä, kokki, leipuri

Kiireisintä aikaa kahvilassa on kesä-elokuu. Tästä johtuen haemme kyseiselle ajalle vahvistukseksemme 2-3 kesätyöntekijää. Tehtäväsi ovat monipuolisia asiakaspalvelutehtäviä, kuten kahvilan asiakas- ja kassapalvelut, lounastarjoilusta huolehtiminen, kahvin valmistus ja vitriinin täyttö, astiahuolto ja siisteyden ylläpito, retkien esittely ja myynti. Työtehtävät sijoittuvat pääasiassa Kolille. Yksittäisiä päiviä voi kesän aikana olla myös muualla  maakunnan alueella.

Sinulla on:
– ravintola-alan koulutus tai opiskelet alaa
– hygieniapassi
– ajokortti ja mahdollisuus kulkea itsenäisesti Kolille
– sujuvan suomen lisäksi englannin kielen suullinen taito asiakaspalvelutilanteissa
– itsenäinen ja oma-aloitteinen ote työhön, uskallat myös opetella uusia taitoja

Haemme määräaikaista työntekijää kesä-elokuulle 2022. Keskimääräinen viikkotyöaika minimissään 28 tuntia, normaalioloissa tuntimäärä on heinä-elokuussa  suurempi. Työ alkaa  kesäkuussa sopimuksen mukaan. Tarjoamme sinulle monipuolisen  työtehtävän kahvilassamme.

Retkiopas sesonkikaudelle

Haemme joukkoomme retkiopas tehtäviin vaatimuksemme täyttävää osaajaa. Tehtävä voidaan täyttää työsopimuksella tai jos hakijalla on oma yritys, esim toiminimi, voidaan tehtävä täyttää ostopalvelusopimuksella. Viikoittaiset tuntimäärät määräytyvät tilausten mukaan.  Mikäli oppaalla on mahdollista tehdä myös kahvilan työtehtäviä, voidaan kahvilan ja retkien työtehtäviä mahdollisesti yhdistää. Tällöin kesäkuukausille on mahdollista saada täydet tunnit. 

Työtehtäviin kuuluvat asiakaskuljetukset autolla ja veneellä, kaluston vuokrauksesta huolehtiminen, retkien myynti, opastetut kalastus-, melonta-, vene- ja patikointiretket sekä maastoruokailujen toteutus.

Työtehtävät sijoittuvat Pohjois-Karjalan alueelle, painottuen Kolille, Joensuuhun ja Mustalle Mäntyjärvelle. 

Sinulla on:

 • vuokraveneen kuljettajan tutkinto ja kirja
 • melontaohjaajan tutkinto
 • voimassa oleva EA1 ja EA2 tason ensiapukoulutus
 • hygieniapassi
 • ajokortti 
 • sujuvan suomen lisäksi englannin kielen suullinen taito asiakaspalvelutilanteissa
 • itsenäinen ja oma-aloitteinen ote työhön
 • kokemusta työtehtäviä vastaavista tehtävistä työn tai harrastuksen kautta

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • alan koulutus esim. kalastusopas, erä-ja luonto-ohjaaja
 • sienten ja keruutuotteiden tuntemus
 • muu kielitaito

Yksittäisiä työpäiviä voi olla jo ennen kesää, mutta edellytämme, että ottaessasi paikan vastaan olet valmis aloittamaan työt viimeistään juhannuksena.   

Vapaamuotoisen hakemuksen sekä ansioluettelon voit lähettää sähköpostitse. Voit kertoa hakemuksessa taustoistasi, kokemuksestasi alalta, koulutuksesi, kielitaitosi, harrastuksistasi sekä miksi olisit sopiva tehtävään. Valitsemme hakemusten perusteella haastateltavat. 

Hakemukset sähköpostilla osoitteeseen info (at) fishingtrips.fi

Lisätiedustelut puhelimitse 044-0101143 Matti