Muut retket

Muut retket pitävät sisällään luonnossa toteutettavista aktiviteeteist, marjastusta ja sienestystä sekä pysähtymisen hetkiä. Kaikkia retkiämme voidaan myös räätälöidä ja yhdistellä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Marja- / sieniretket

Toukokuulta pitkälle syksyyn jatkuu luonnonkeruutuotteiden satokausi. Sato vaihtelee vuosittain eikä etukäteen voi sanoa millainen sato millekin luonnontuotteelle on tulossa. Mutta joka kesä jotain kerättävää löytyy. 

Alkukesä on korvasienen aikaa. Keskikesästä alkaa nousta kanttarellit, tatit ja monet muut sienet. Sieniä nousee pitkin kesää ja syksyä, viimeisiä suppilovahveroita kerätään ensimmäisiin pakkasiin saakka. Marjanpominta kausi alkaa mustikoilla. Ahomansikkaa ja mesimarjaa voi löytyä suuhunpoimittavaksi asti, mutta heinäkuussa soille kypsyvä lakka antaa toisina kesinä suuriakin määriä marjaa. Elokuulta alkaa puolukka sato ja loppusyksy on karpalon satokautta.

Marja-/ sieniretkien kohde määräytyy tavoiteltavan luonnonantimen mukaan. Kohteet sijaitsevat 20 min – tunnin ajomatkan päässä. Retkillä liikutaan yhdessä luonnossa, kerätään marjoja ja sieniä ja valmistellaan yhdessä luonnon antimista koostuva ateria leirinuotiolla. Retkipakettiin voidaan sisällyttää myös sienineuvojan palvelut sekä opastusta sienten käsittelyssä ja säilönnässä. Mukaan mahtuu max 8 hlö.

Pysähtymisen hetket

Tule pysähtymään ja aistimaan rauhallinen aamu Kolin maisemissa. Ohjatut pysähtymisen hetket toteutetaan turvallisesti  pienryhmässä ulkona ja se sisältää erilaisia metsäkävelyjä ja aisteihin liittyviä harjoituksia mindfulness-hengessä.

Aamuhetki alkaa kokoontumisella Luontokeskus Ukon eteen. Kävelemme tunnin aikana Luontokeskus-Ukosta Akka-Kolille, etenemme pysähdellen ja teemme matkalla ja huipulla ohjattuja harjoituksia. Lopuksi nautimme termarikahvit tai -teet huipulla jonne tunti päättyy.  Tuntiin osallistumiseen tarvitset vain lämpöiset säähän sopivat vaatteet ja oman itsesi. Tunti ei edellytä tietoa tai osaamisesta mindfulnessista tms.