Muut retket

Muut retket pitävät sisällään luonnossa toteutettavista aktiviteeteista, marjastusta ja sienestystä, selviytymis kisaa sekä pysähtymisen hetkiä. Kaikkia retkiämme voidaan myös räätälöidä ja yhdistellä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Marja- / sieniretket

Toukokuulta pitkälle syksyyn jatkuu luonnonkeruutuotteiden satokausi. Sato vaihtelee vuosittain eikä etukäteen voi sanoa millainen sato millekin luonnontuotteelle on tulossa. Mutta joka kesä jotain kerättävää löytyy. 

Alkukesä on korvasienen aikaa. Keskikesästä alkaa nousta kanttarellit, tatit ja monet muut sienet. Sieniä nousee pitkin kesää ja syksyä, viimeisiä suppilovahveroita kerätään ensimmäisiin pakkasiin saakka. Marjanpominta kausi alkaa mustikoilla. Ahomansikkaa ja mesimarjaa voi löytyä suuhunpoimittavaksi asti, mutta heinäkuussa soille kypsyvä lakka antaa toisina kesinä suuriakin määriä marjaa. Elokuulta alkaa puolukkasato ja loppusyksy on karpalon satokautta.

Marja- ja sieniretkien kohde määräytyy tavoiteltavan luonnonantimen mukaan. Kohteet sijaitsevat 20 min – tunnin ajomatkan päässä. Retkillä liikutaan yhdessä luonnossa, kerätään marjoja ja sieniä ja valmistellaan yhdessä luonnon antimista koostuva ateria leirinuotiolla. Retkipakettiin voidaan sisällyttää myös sienineuvojan palvelut sekä opastusta sienten käsittelyssä ja säilönnässä. Mukaan mahtuu max 8 hlö.

Hyvinvointiretket

Rentouta mieltä sekä kehoa luonnon helmassa, turvallisesti pienryhmässä ohjaajan johdolla.

Tarjolla pysähtymisen hetkiä, mindfulness- ja luontoyhteyskokemuksia sekä kehoa helliviä luontaishoitoja yrttien ja perinnesaunomisen voimalla.

Hyvinvointiretkiä järjestetään Kolilla – sekä huipulla että Nevalan perinnetilan miljöössä – Joensuussa sekä Mustan Mäntyjärven eräolosuhteissa.

Voit valita valmiin tapahtumapäivän verkkokaupastamme tai toivoa yksityisen tapahtuman omalle ryhmälle!

Melontaretket

 

Koloveden kansallispuisto, Pielinen, melontakalastus erämaajärvellä… vaihtoehdot ovat loputtomat. Melontaoppaan johdolla etenet lähellä luontoa, veden liplattaessa leppoisasti. Meloessa pääsee näkemään ja kokemaan asioita, paikoissa joihin muilla kulkuvälineillä ei vain ole asiaa.

 

Mikäli tarpeen, melonnan alkeet käydään läpi retkelle lähtiessä, joten et tarvitse aiempaa kokemusta vesillä liikkumisesta. Voit valita valmiista melontaretki päivistä tai tilata retken omalle seurueelle. Melontaretkeen voidaan helposti yhdistää myös ruokailu- tai eväsretkipaketteja sekä kalastusta.

Kajakkikalastusretkellä Ruotsissa

Selviytymiskilpailu Mustalla Mäntyjärvellä

Toteutamme ryhmille leikkimielistä selviytymiskilpailua Mustalla Mäntyjärvellä. Minimi osallistuja määrä 4 hlö, max 8 hlö. Isommat ryhmät erityisjärjestelyin. 

Kilpailu sisältää 3-5 ohjattua osakilpailua ja ruokailun kilpailun välissä. Kilpailijoilta odotetaan suurta urhoollisuutta, nokkeluutta, viekkautta ja  rautaisia hermoja sekä huippu-urheilijan hapenottokykyä.  Hyötyä niistä itse kisassa ei tosin juurikaan ole ja ilman noita ominaisuuksia voi ihan hyvin pärjätä.

Lisätietoja kaupan puolelta: